μαθηματα Ελληνικησ κουζινασ

Ελληνική κουζίνα είναι όρος ο οποίος περιγράφει την παραδοσιακή κουζίνα των Ελλήνων. Χαρακτηρίζεται ως Μεσογειακή, ενώ επίσης έχει κάποια κοινά χαρακτηριστικά με τις παραδοσιακές κουζίνες της Ιταλίας, των Βαλκανίων, της Τουρκίας και του Λεβάντες (τμήμα της Μέσης Ανατολής).

Η σύγχρονη ελληνική μαγειρική έχει ευρεία χρήση λαχανικών, ελαιόλαδου, δημητριακών, ψαριών, κρασιού και κρέατος (λευκό & κόκκινο). Επίσης, άλλα σημαντικά προϊόντα είναι οι ελιές, οι ντομάτες, το τυρί, οι μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το γιαούρτι. Τα κύρια χαρακτηριστικά των ελληνικών γλυκών είναι οι ξηροί καρποί και το μέλι, ενώ συχνά χρησιμοποιούνται και διάφορα φρούτα κυρίως για τα λεγόμενα γλυκά του κουταλιού.

πεζοπορικες διαδρομες

Αφεθείτε στη μαγεία της Κρήτης. Η ανακάλυψη της Κρήτης με τα πόδια είναι ο καταλληλότερος
τρόπος για να δείτε απίστευτης ομορφιας φυσικά τοπία.
Πάρτε το σακίδιό σας, βάλτε τα ορειβατικά σας και βγείτε έξω

Εξερευνούμε τα κρητικά βότανα

Η κρητική φύση είναι πλούσια σε βότανα. Οι παλαιότεροι από εμάς τα χρησιμοποιούσαν αντί φαρμάκων για πολλές παθήσεις και αυτή η γνώση περνά από γενιά σε γενιά μέσα στην καθημερινότητα του κρητικού λαού. Ελάτε μαζί μας να γνωρίσουμε σε μία ολιγόωρη πεζοπορική διαδρομή το φασκόμηλο, τη μαντζουράνα, το δίκταμο, το θυμάρι και πολλά άλλα βότανα της Κρήτης, που είναι λιγότερο γνωστά στον περισσότερο κόσμο.

Καταδυσεις στην Αγια πελαγια

Σας προσφέρουμε προγράμματα καταδύσεων για αρχάριους, για όσους δεν έχουν κάνει ποτέ ξανά κατάδυση και εκδρομές με το σκάφος για snorkelling ή απλά για διασκέδαση.
Έχουμε επιλέξει καταδυτικές τοποθεσίες, ιδανικές τόσο για έμπειρους όσο και για άπειρους δύτες, για εκπαίδευση αλλά και για ψυχαγωγία.

Οι δύτες μεταφέρονται στα σημεία κατάδυσης με τα σκάφη μας τα οποία είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν άνεση και ασφάλεια. Με το μεγαλύτερο σκάφος μας, χωρητικότητας 20 ατόμων, σχεδιάζουμε ολοήμερες καταδυτικές εκδρομές κατά μήκος της βόρειας Κρήτης και στη νήσο Ντία.

.

προγραμματα για reiki

Ρέικι είναι Ιαπωνική λέξη που σημαίνει πνευματική ενέργεια και αναφέρεται σε  συμπαντική ενέργεια που χαρακτηρίζεται από σοφία και έχει θεραπευτική φύση.  Η  μέθοδος Ρέικι βασίζεται στην διοχέτευση της συμπαντικής ενέργειας μέσα από το 
σώμα και τα χέρια του ασκούντος και μεταβιβάζεται στον αποδέκτη με άγγιγμα.

Η μέθοδος Ρέικι ενισχύει την σωματική ευεξία, την αυτοθεραπεία, την αυτοβελτίωση με  στόχο την υγεία του σώματος και του νου και την ευτυχία στην ζωή.

tai chi στην αγια πελαγια

Τα τελευταία χρόνια, όλο και πιο συχνές είναι οι εικόνες και οι αναφορές στα ΜΜΕ για μια γαλήνια και ισορροπημένη γυμναστική, η οποία μας έρχεται από τη μακρινή Κίνα. Σίγουρα, όλοι έχουμε δει σκηνές από το Πεκίνο αλλά και τα πάρκα όλων των μεγαλουπόλεων του Δυτικού κόσμου, με εκατοντάδες ανθρώπους κάθε ηλικίας να ασκούνται μαζί, κινούμενοι με έναν ήσυχο, αργό και χαλαρό τρόπο. Η γυμναστική αυτή είναι το Τάι Τσι Τσουάν και είναι πλέον γνωστό σε όλους πως είναι πολύτιμο για την απόκτηση αλλά και τη διατήρηση καλής υγείας, στο σώμα, τον νου και την ψυχή του ατόμου. Δείγμα της τεράστιας προσοχής και αξίας που του δίνει η Κίνα, όλο και πιο πολύ τα τελευταία χρόνια, είναι η πολύ μεγάλη προβολή που του έκανε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, παρουσιάζοντάς το δίπλα στα μεγάλα δώρα  τα οποία πρόσφερε η Κίνα στην ανθρωπότητα, δηλαδή τις εφευρέσεις της πυρίτιδας, του χαρτιού, της τυπογραφίας και της πυξίδας, και τονίζοντας την άρρηκτη σχέση του με τη φύση και την οικολογία.

μαθηματα ζωγραφικης

Όλοι μπορούμε να ζωγραφίσουμε, ακόμα και αν τώρα δεν το πιστεύουμε. ΟΛΟΙ! Το λέω ξανά και ξανά και ελπίζω να το πιστέψετε και εσείς και να αρχίσετε να ζωγραφίζετε. 
Για ότι σας προβληματίσει ή σας παιδεύει θα ρωτήσετε σε αυτή τη σελίδα της τέχνης και μαζί θα το λύσουμε όσο δύσκολο και αν είναι.
Αν αρέσει πρώτα σε εσάς θα αρέσει και στούς άλλους.
Η αρχή δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από ένα μολύβι, ένα χαρτί και μια γόμα.
Αν έχετε αυτά αρχίστε να φτιάχνετε διάφορα σχήματα πάνω στο χαρτί σας έτσι χωρίς να θέλετε να σημαίνουν κάτι.
Στο ΡΕΝΙΑ σας δινουμε την δυνατότητα με τα καλοκαιρινα μας μαθηματα εξάλου στο Ρενια η ζωγραφικη είναι παθος.

μαθηματα αρχαιολογιας

Το μινωικό ανάκτορο είναι ο κύριος επισκέψιμος χώρος της Κνωσού (ή Κνωσσού), σημαντικής πόλης κατά την αρχαιότητα, με συνεχή ζωή από τα νεολιθικά χρόνια έως τον 5ο αι. Είναι χτισμένο στο λόφο της Κεφάλας, με εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα αλλά και στο εσωτερικό της Κρήτης.
Κατά την παράδοση, υπήρξε η έδρα του σοφού βασιλιά Μίνωα. Συναρπαστικοί μύθοι, του Λαβύρινθου με το Μινώταυρο και του Δαίδαλου με τον Ίκαρο, συνδέονται με το ανάκτορο της Κνωσσού.

 

το αστεροσκοπειο της κρητης

Το Αστεροσκοπείο Σκίνακα αποτελεί κοινή ερευνητική εγκατάσταση του Πανεπιστημίου Κρήτηςκαι του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ). Στο Αστεροσκοπείο είναι εγκατεστημένα και λειτουργούν δυο τηλεσκόπια διαμέτρου 1.3 μ και 0.3 μ αντίστοιχα.

Το Αστεροσκοπείο Σκίνακα στελεχώνεται από την Ομάδα Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Ιδρύματος Τεχνολογίας & 'Ερευνας.

συναντησεις ραδιοερασιτεχνων στο ρενια

 Στο Ρενια διοργανόνουμε συναντήσεις ραδιοερασιτεχνών γιατι ο ραδιοερασιτεχνισμος ειναι για εμας τρόπος ζωής.

Ο Ραδιοερασιτεχνισμός είναι μια κοινωνική ενασχόληση η οποία έχει σκοπό την γνωριμία ατόμων, την κοινωνική προσφορά και την αυτοδιδασκαλία μέσα από πολλούς τρόπους.

Οι ραδιοερασιτέχνες, τα άτομα που ασχολούνται με τον ραδιοερασιτεχνισμό, χρησιμοποιούν μηχανήματα, γνωστά ως πομποδέκτες για να επικοινωνήσουν με άλλα άτομα.

Σας περιμένουμε στις εκδηλώσεις μας στο Ρενια

 

μοναστηριακος τουρισμος

Μετά την απελευθέρωση της Αραβοκρατούμενης Κρήτης από το Νικηφόρο Φωκά το 961 μ.Χ., παρατηρήθηκε μια περίοδος πολιτισμικής αναγέννησης, γεγονός που αντανακλάται στα μνημεία της εποχής και η οποία συνεχίστηκε με εντονότερους ρυθμούς στα χρόνια της Ενετοκρατίας.

Αυτήν την περίοδο ιδρύθηκαν τα περισσότερα μεγάλα και μικρά μοναστήρια, που συναντάμε σήμερα στην Κρήτη. Εκτός από τις λατρευτικές ανάγκες που υπηρετούσαν, τα περισσότερα από αυτά, διαδραμάτισαν σπουδαίο ρόλο κατά τη διάρκεια των μεγάλων αγώνων των Κρητικών για ελευθερία, κυρίως μετά την κατάκτηση της Κρήτης από τους Οθωμανούς ως και την απελευθέρωση.

Οι Χριστιανοί επαναστάτες δεν είχαν άλλα καταφύγια για να οργανώσουν τις πολεμικές τους επιχειρήσεις. Οι Οθωμανοί, γνωρίζοντας την υποστηρικτική δράση των μοναχών στους Χριστιανούς πολεμιστές, ισοπέδωσαν, κατέκαψαν και λεηλάτησαν τα μοναστήρια που λειτουργούσαν ως επαναστατικές εστίες.

οικοσυστηματα - φυση

Το μεγαλείο της κρητικής φύσης, από τις ορεινές μέχρι τις πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές του νησιού, αποκαλύπτεται μέσα από τις συνεχείς εναλλαγές του τοπίου που επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις στον ταξιδιώτη.

Τραχιές βουνοκορφέςφαράγγια με άγρια φύση, παρθένες βραχονησίδες καλυμμένες με αμμοθίνες και κέδρους, υδροβιότοποι και δάση, συνθέτουν σπάνια οικοσυστήματα που απλώνονται σε όλο το νησί και προσφέρονται για φυσιολατρικές περιηγήσεις.

Γνωρίστε μαζί μας κάποια από τα μοναδικά οικοσυστήματα της Κρήτης και μάθετε για τη χλωρίδα, την πανίδα αλλά και τους θρύλους με τους οποίους συνδέονται.